Jedná se o příspěvek, který může, ale nemusí zaměstnavatel poskytovat svým zaměstnancům – zaměstnanec na něj nemá nárok automaticky. Je to jeden ze zaměstnaneckých benefitů, velmi žádaný.

Zaměstnavatel je povinen podle zákoníku práce umožnit zaměstnanci stravování (přesněji přestávku na oddech a stravování). Pokud se rozhodne zaměstnancům poskytovat i příspěvky na stravování, učiní tak dohodou v kolektivní smlouvě nebo vnitřním předpisem (směrnicí).

Zaměstnavatel v podnikatelské sféře může poskytovat příspěvek na stravování i svým bývalým zaměstnancům poté, co odešli do důchodu, nebo zaměstnancům po dobu čerpání dovolené nebo během jejich nemoci.

Příspěvek na stravování

Příspěvek na stravování

Příspěvek na stravování může mít i oblíbenou formu stravenky, kterou lze použít nejen pro zaplacení jídla v restauracích a jídelnách, ale také pro nákup potravin.

Výše příspěvku na stravování

Pro rok 2017 je daňově optimální hodnota stravenky 105,– Kč, kde

  • 45 % je částka, kterou si zaměstnanec hradí sám (47,25, Kč) a
  • 55 % je částka, kterou hradí zaměstnavatel a následně si ji pak odečte jako daňově uznatelný náklad (57,75, Kč)

Trend moderní doby – firemní kantýny

V posledním roce dorazil do České republiky trend ze zahraničí (zejména ze Spojených států), a to firemní kantýny pro zaměstnance. Ti již nedostávají každý měsíc balíček stravenek, ale místo toho mohou kdykoliv zavítat na snídani, oběd či večeři do firemní kantýny (restaurace). Takový kantýny jsou často na úrovni restaurací 4-5 hvězdičkových hotelů, kde se servírují vybraná jídla a moderní pokrmy.

Pro firmu je takový provoz mnohonásobně dražší, ale zaměstnanci jsou spokojenější a netráví tolik času na obědové pauze.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *